Підозрювані у побитті та зґвалтуванні 26-річної жінки правоохоронці насправді намагалися вибити з неї зізнання про те, що вона та ще один потерпілий були співучасниками пограбування магазину. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав екскерівник районного управління поліції Києва Денис Ярославський. 

«Була звичайна краджіка з магазину. Вони (правоохоронці – ред.) затримали двох людей, які вкрали 1 500 гривень і спиртне. І пішли потім розпивати спиртові напої до цих двох людей, яких били і ґвалтували… Вони вибивали з них зізнавальні свідчення про те, що вони у співучасті грабували магазин», – сказав Ярославський. 

Читайте також: Поліцейське свавілля у Кагарлику. Що кажуть місцеві?

За його словами, правоохоронці намагалися штучно поповнити статистику організованих злочинних груп по області: «ці два експрацівники спробували зробити ОЗГ (організовану злочинну групу) для того, щоб був вищий статистичний показник….Тому що область і главк вимагають початково від райвідділків показників по ОЗГ».

25 травня Державне бюро розслідувань повідомило, що в Київській області затримані двоє поліцейських з Кагарлицького відділення поліції. За попередніми даними слідства, у ніч з 23 на 24 травня оперуповноважний у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки й кілька разів її зґвалтував.

 

Крім того, ДБР заявляє, що правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Йому теж погрожували зґвалтуванням.

рекомендуємо також: