Призначена Кремлем «влада» окупованої частини Запорізької області заявила про евакуацію жителів 18 населених пунктів, розташованих біля лінії фронту. Як написав у Telegram так званий «губернатор» Євген Балицький, йдеться про «тимчасове переміщення» жителів Тимошівки, Смирнового, Тарасівки, Орлянського, Молочанська, Куйбишева, Пришиба, Токмака, Малої Білозерки, Василівки, Великої Білозерки, Дніпрорудного, Михайлівки, Кам’янки-Дніпровської, Пологів, Кінських Роздор, Розівки.

За його словами, будуть вивезені передусім діти з батьками, літні люди, люди з інвалідністю та пацієнти лікувальних закладів. «Тимчасове переміщення», каже Балицький, «буде організовано в межах регіону».

Телеграм-канал «Реальне Запоріжжя» пише, що в окупованих Молочанському та Токмацькому районах Запорізької області батьки ховають дітей від російських солдатів, які проводять «переміщення». Місцеві жителі повідомляють, що евакуйованих українців спочатку планують вивезти до Бердянська, а звідти в російський Ростов-на-Дону. Тих, хто не бажає відпускати дітей, російські військові, за словами місцевих жителів, погрожують позбавити соціальних виплат.

Український мер Мелітополя Іван Федоров повідомив про великі черги російських військових на міських заправках.

На початку повномасштабного вторгнення російські війська окупували частину території Запорізької області.

рекомендуємо також: