В більшості регіонів України триває надзвичайний рівень пожежної небезпеки, повідомляє Укргідрометцентр. За даними синоптиків, висока ймовірність пожеж спостерігається в Рівненській та Тернопільській областях, у всіх центральних, східних та південних областях.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що переважно масштабні пожежі в екосистемах пов’язані з людською легковажністю.

«Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках», – повідомляє служба.

Читайте також: У постраждалому від вибуху порту Бейрута сталася пожежа

Рятувальникам останніми днями довелося ліквідовувати пожежі в Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях. ДСНС просить українців дотримуватися правил безпеки, щоб запобігти пожежам.

Зокрема, нагадують у відомстві, протягом пожежонебезпечного періоду заборонено розводити багаття в лісі та лісопосадках, заїжджати до лісу автомобілями, палити чи полювати з вогнепальною зброєю в лісі, лишати в лісі недопалки чи просочене горючими речовинами ганчір’я. Також не можна спалювати відходи, стерню чи залишки після жнив на полях.

8 вересня рятувальники повідомили про ліквідацію пожежі в Новойдарському районі Луганської області. Внаслідок цієї пожежі загинув один військовий Збройних сил України, двоє зазнали опіків.

рекомендуємо також: