Лефортовський суд Москви заарештував кримчанку Леніє Умерову за звинуваченням у шпигунстві (стаття 276 Кримінального кодексу РФ), йдеться на сайті суду. Повідомляється, що суддя задовольнив клопотання і взяв Умерову під варту.

Напередодні повідомлялося, що співробітники ФСБ РФ вивезли в невідомому напрямку кримчанку Леніє Умерову з ізолятора тимчасового тримання УМВС Росії по Владикавказу.

1 травня ФСБ вилучила документи 25-річної кримчанки Леніє Умерової, яку близько пів року утримують у Росії.

У грудні минулого року 25-річній Леніє Умеровій необхідно було поїхати з Києва до Криму, бо її батько страждає на онкологічне захворювання. Російські силовики затримали її після перетину грузинсько-російського кордону за порушення правил режимної зони.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії», що не може розслідувати затримання Леніє Умерової, оскільки цей злочин стався не в Криму.

За даними правозахисників, після початку повномасштабного вторгнення в Україну на окупованих територіях почастішали випадки викрадення російськими силовиками українських патріотів, волонтерів, громадських активістів, журналістів, ветеранів АТО/ООС. Багатьох із них вивозять до анексованого Криму та відправляють до слідчого ізолятора.

рекомендуємо також: