Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про оперативну ситуацію на фронті станом на ранок 27 листопада. Повідомляється, що упродовж минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення.

«На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки Харківської області та Новоселівського Луганської області, де Силами оборони відбито 7 атак. На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мав. На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 10 атак противника біля Богданівки, Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута », – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, армія РФ не полишає спроб оточити Авдіївку.

«Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, південніше Новокалинового, Сєверного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 30 атак. На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак. На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії західніше Вербового», – кажуть українські військові.

Генштаб додає, що сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, а на Херсонському – надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра.

Розпочалася шістсот сорок друга доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України.

рекомендуємо також: