Президент України Володимир Зеленський підписав закон про захист тих, хто зазнав репресій від окупантів і був у російському полоні.

«У цей день я підписую закон про соціальний і правовий захист осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України… Цей закон для захисту усіх тих – звичайних мирних людей – хто зазнав репресій від окупантів і хто був захоплений ними у полон. Цей закон, зокрема, і для Нарімана Джеляла, і для багатьох інших, хто у Криму, у своєму рідному домі, позбавлений чужинцями волі. Для тих, хто утримується у тюрмах і хто вивезений в Росію. Цей закон для рідних і близьких бранців Кремля..всіх, хто зазнав знущань від ворога», – повідомив Зеленський під час свого відеозвернення щодо річниці від початку депортації радянським режимом кримських татар із Криму.

Він наголосив, що це закон – «допомога і захист».

«Ми обов’язково відновимо справедливість..Вічна пам’ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу», – сказав президент України.

18 травня виповнюється 78 років від початку депортації радянським режимом кримських татар із Криму. Цього дня в Україні та світі згадують жертв геноциду кримськотатарського народу.

 

рекомендуємо також: