Міністр закордонних справ Британії Дейвід Кемерон, який відвідав Україну з візитом, заявив, що підтримка України у боротьбі проти агресії РФ є «життєво важливою», а Велика Британія і партнери підтримуватимуть Україну «стільки часу, скільки буде потрібно». 

«Підтримка України проти агресії Путіна є життєво важливою, тому я радий зробити цей мій перший візит як держсекретаря. Росія вважає, що вона може перечекати цю війну, і що Захід зрештою переключить свою увагу кудись інше. У моїх перших переговорах з президентом Зеленським у моїй новій ролі я чітко дав зрозуміти, що Велика Британія і наші партнери підтримуватимуть Україну та її народ стільки часу, скільки буде потрібно для досягнення перемоги», – заявив Кемерон.

Британський міністр пообіцяв продовження підтримки українського народу «наближенням зими».

У рамках візиту міністр закордонних справ привітав запуск нової програми «Unity Facility» між британською компанією Marsh McLennan та українським урядом, яка забезпечить доступне страхування доставки зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі з чорноморських портів України.

Як зауважили в британському уряді, за останні 3 місяці Україна відтіснила Росію в Чорному морі та відкриває життєво важливі морські торговельні шляхи для української економіки та світових поставок продовольства.

У Києві міністр закордонних справ Девід Кемерон зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Кулебою та прем’єром Денисом Шмигалем.

 

рекомендуємо також: