На Криворіжжі автопробігом «6 років без Кузьми» вшанували пам’ять відомого українського співака та музиканта Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка). Захід приурочили до шостих роковин його загибелі в автокатастрофі.

Як розповів Радіо Свобода організатор акції, журналіст і фотограф з Кривого Рогу Микола Чирва, пробіг розпочався у Кривому Розі, а завершився у селі Лозуватка, на місці загибелі артиста.

За словами Чирви, шість років тому 2 лютого він був останнім, хто інтерв’ював Кузьму.

Читайте також: «Я, «Побєда» і Берлін» – у Львові почались зйомки фільму за сюжетом книжки Кузьми Скрябіна

«У мене була нагода записати невелике імпровізоване інтерв’ю, 30 секунд. Воно дуже емоційне і не дуже цензурне. Я спитав його про враження від концерту в Кривому Розі. Ми ще листувалися в повідомленнях. Він обіцяв приїхати ще, але…», – сказав журналіст.

Колону тридцяти легкових автівок цього разу очолювали байкери. Загалом у заході взяли участь близько 80 людей з Кривого Рогу, Дніпра, Харкова та Кіровоградської області.

Вони вшанували пам’ять музиканта хвилиною мовчання, поклали квіти та поставили запалені лампадки до монумента. Священник відслужив панахиду.

Читайте також: Зеленський підписав указ про присвоєння Скрябіну звання Героя України

Раніше в Кривому Розі, біля Палацу молоді і студентів, де відбувся останній концерт Скрябіна, його прихильники заклали сквер. У липні 2015 року, на Дніпропетровщині, поблизу села Лозуватка під Кривим Рогом, де загинув музикант, відкрили пам’ятний знак.

Український співак, лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року.

рекомендуємо також: