Підконтрольне угрупованню «Хамас» міністерство охорони здоров’я Сектора Гази повідомило, що Ізраїль завдав ракетного удару по табору біженців Джабалія на півночі смуги. Як повідомляє Al Jazeera з посиланням на голову розташованої поблизу лікарні, загинули щонайменше 50 людей. Схожі дані наводить The Guardian, за даними журналістів, на одному з відеозаписів з місця удару видно тіла щонайменше 47 загиблих. Один із очевидців розповів телеканалу CNN, що впало сім-вісім ракет.

Представник сил оборони Ізраїлю Річард Хехт підтвердив CNN, що удару завдали ізраїльські військові. Він назвав загибель мирного населення «трагедією війни» і додав, що на території Джабалії був розташований військовий опорний пункт «Хамас».

The Times of Israel з посиланням на ЦАХАЛ зазначає, що внаслідок атаки загинув командир батальйону «Хамас» «Центральна Джабалія» Ібрагім Біарі. Його називають ціллю удару. За даними ЦАХАЛ, бойовик був одним із організаторів атаки на Ізраїль 7 жовтня.

Органи охорони здоров’я Смуги Гази стверджують, що понад 8000 палестинців загинули після того, як Ізраїль почав авіаудари по анклаву, що контролюється екстремістським угрупованням «Хамас», у відповідь на атаки 7 жовтня, коли бойовики «Хамасу» вбили 1400 людей в Ізраїлі і захопили понад 200 заручників.

рекомендуємо також: