Президент Європейської Ради Шарль Мішель очікує, що Пекін приєднається до наступної зустрічі щодо української «формули миру».

«Надзвичайно важливо, щоб Китай взяв участь у наступній зустрічі для цієї формули миру, ініційованої Україною, ми сподіваємося, що вони візьмуть участь у наступних зустрічах», – сказав під час брифінгу в Китаї.

«Для нас надзвичайно важливо чітко сказати, що ми бачимо російську агресію проти України як екзистенційну загрозу і що ми приділяємо дуже детальну увагу тому, як Китай позиціонуватиме себе», – додала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка також перебуває з візитом в Пекіні.

28 жовтня на Мальті відбулася третя зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо «формули миру» президента України Володимира Зеленського.

За повідомленням пресслужби Офісу президента, в третій зустрічі взяли участь дипломати з 66 країн, а також міжнародних організацій. Проте китайська делегація не брала участі у цій зустрічі, на попередній зустрічі в Джидді був представник Китаю. 

 

рекомендуємо також: