Showing: 1 - 13 of 13 RESULTS
Столиця Шляхта

В АРМА розповіли, що зараз відбувається з медіахолдингом Курченка, який передали «1+1 Інтернет»

Наразі триває процедура пошуку оцінювача для «Українського медіа холдингу», який передали в управління компанії «1+1 Інтернет», розповів виконувач обов’язків голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (Агентство з розшуку та менеджменту активів – АРМА) Віталій Сигидин. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Сигидина, зараз триває етап оцінки «УМХ», але виконавця цієї процедури ще не знайшли.

«Це надзвичайно складний і комплексний актив, він складається з різних видів майна. Це й права інтелектуальної власності, це й корпоративні права в основному, це й рухоме і нерухоме майно. Тому щоб знайти такого оцінювача – це досить складна процедура», – додав він.

Згідно з сайтом АРМА, прийом документів для участі в конкурсі на оцінку майна та прав інтелектуальної власності «УМХ» завершується 3 грудня.

Читайте також: «Підозрілі операції» Януковича, Курченка, Фірташа і Тимошенко у банках Латвії з файлів FinCEN

Очільник агентства підкреслив, що АРМА передбачило такий механізм відбору, який не дозволить затягувати процес, але водночас допоможе обрати «найбільш якісного оцінювача» із відповідними фахівцями та досвідом ліцензування звітів про оцінку.

«Намагалися передбачити всі моменти і можливість його (оцінювача – ред.) здійснити відповідний вид оцінки. Тому що є різні види оцінки й різні сертифікати. Ми ці всі моменти передбачили. На цьому тижні закінчується прийом документів, після цього ми будемо аналізувати, тендерний комітет буде обирати цього оцінювача», – повідомив Сигидин.

У вересні Агентство з розшуку та менеджменту активів повідомило, що передало «УМХ» в управління компанії «1+1 Інтернет», яка належить кіпрській компанії Grintwood Investments Limited. За офіційними даними, 5% цієї компанії належать телерадіокомпанії «Студія 1+1» Ігоря Коломойського. За даними АРМА, компанія зобов’язалася забезпечити 5 мільйонів гривень гарантованих щомісячних перерахувань до державного бюджету, а прогнозувала суму 8 мільйонів гривень щомісяця.

Читайте також: Чи міг Курченко бути причетним до убивства ватажка «ДНР»? (рос)

Перед цим, на початку вересня, компанія «1+1 Медіа» критикувала проведення конкурсу АРМА за брак «прозорості й публічності». В агентстві відкидали звинувачення компанії.

Кінцевим бенефіціаром «Українського медіа холдингу» (UMH) є Сергій Курченко – підприємець часів президента Віктора Януковича, нині втікач до Росії, якого називали «гаманцем Януковича».

У грудні 2017 року рішенням суду був накладений арешт на цінні папери, корпоративні й інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна цього холдингу. У вересні 2019-го суд передав майнові й корпоративні права групи «Український медіа холдинг» в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА).

Столиця Шляхта

Рада створила ТСК з розслідування причин масштабних пожеж на Луганщині

Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію з розслідування причин виникнення цьогоріч масштабних пожеж у Луганській області. За відповідну постанову проголосували у середу 258 народних депутатів.

Серед завдань комісії – розслідування фактів зловживань та/або дій/бездіяльності керівництва облуправління ДСНС, Луганської ОДА щодо здійснення запобіжних заходів після пожежі, які б унеможливили розповсюдження пожеж на великі території не тільки лісових масивів, але і населених пунктів.

Масові пожежі спалахнули на вільній частині Луганської області 30 вересня і 1 жовтня. За даними військових, які перебувають на лінії контакту, причиною пожеж стали підпали, які влаштували російські гібридні сили, обстрілюючи пересохлі місцевості трасувальними кулями, які мають і запалювальні можливості. Це офіційно підтвердили 1 жовтня і в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил. Також це підтвердили і в адміністрації Станично-Луганського району.

Читайте також: Пожежі на Луганщині: поліція відкрила 14 проваджень

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він не пов’язував би пожежі з обстрілами, і закликав дочекатися висновків експертів.

Під час ліквідації лісових пожеж на території Луганської області у вересні-жовтні загинули 11 людей, постраждали – 18 осіб (у тому числі три рятувальники). Під час гасіння пожеж евакуювали 150 людей.

Крім того, пожежі на Луганщині гасили в липні, коли стало відомо, що з двох лісництв у Новоайдарському районі вогонь перекинувся на сусідні села. Тоді загинули три людини, дев’ятьох людей госпіталізували. Загалом за медичною допомогою до лікарень зверталися 42 людини.

Столиця Шляхта

Через Медведчука Шуфрич хоче самовідвід від головування на засіданні комітету зі свободи слова про книгу Кіпіані

Голова парламентського комітету з питань свободи слова, член фракції «Опозиційна платформа – «За життя» Нестор Шуфрич розглядає можливість самовівдводу від ведення засідання, під час якого мають розглядати питання заборони за позовом його соратника Віктора Медчедчука окремих фрагментів книги журналіста Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса. Про це Шуфрич заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Ми розглянемо це питання на початку засідання комітету. Я запропоную можливість зміни головуючого, а члени комітету вже вирішать. Якщо вони приймуть ситуацію, пов’язану із моїм ймовірним конфліктом інтересів, про який багато говорять, щоб уникнути таких різних спекуляцій, нехай визначиться з цього питання сам комітет», – наголосив Шуфрич.

За його словами, свою участь у засіданні комітету, яке має відбутись 2 грудня о 14:30, вже підтвердили представник видавництва, представник Віктора Медведчука, а також сам Вахтанг Кіпіані.

На запитання про те, чому Медведчук особисто не захотів взяти участь у засіданні комітету, Шуфрич порадив запитати про це у Медведчука.

«Враховуючи певний конфлікт інтересів, я самоусунувся від особистого спілкування зі сторонами. Воно забезпечується через секретаріат комітету і його керівництво», – пояснив Шуфрич.

При цьому він наголосив, що під час засідання комітет з питань свободи слова має у своєму рішенні бути максимально обережним, аби воно «не було оцінене як втручання у діяльність незалежної судової гілки влади».

Сам Шуфрич книги Кіпіані про Стуса поки що не читав, бо не знайшов у продажу, однак, не проти її придбати за можливості.

«Мені повідомили, що очікується новий тираж до рішеня Апеляційного суду. Якщо буде можливість, безумовно, бажано було б її мені купити, щоб я мав більше можливості оцінити ситуацію, виходячи не лише із позицій сторін, але і з власного розуміння після отримання інформації безпосередньо з книги. Хоча і позиція сторін для мене цілком зрозуміла», – сказав депутат.

При цьому Шуфрич вважає, що «єдиний, хто точно виграв від цієї ситуації» – це видавництво і сам Вахтанг Кіпіані.

Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року. Її загальний наклад – 35 тисяч примірників.

У вересні 2019 року народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані про «Справа Василя Стуса», бо та містить «висловлювання, які не відповідають дійсності». Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов Медведчука. Суд зобов’язав Кіпіані і видавництво Vivat видалити з книжки із розділів «Кримінальна справа №5. Книга життя і смерті Василя Стуса» та «Чи вбивав адвокат Медведчук поета Василя Стуса» інформацію про особу Медведчука.

Нині в Київському апеляційному суді зареєстрована скарга на рішення Дарницького районного суду – засідання ще не призначили.

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Столиця Шляхта

Німецькі критики назвали українку Оксану Линів найкращою диригенткою року

Українка Оксана Линів здобула від провідних німецьких критиків нагороду Oper!Awards, що заснована оперним часописом Oper!Das Magazin. Віртуальна церемонія вручення відбулась 30 листопада, нею в 20-ти різних категоріях відзначаються музичні колективи, оперні постановки та найяскравіші театральні митці.

За словами диригентки, журі відзначило її як накращу диригентку у постановці опери Бели Бартока «Замок герцога Синя борода» в Баварській державній опері.

Читайте також:Оксана Линів про диригентські палички, LvivMozArt і російських музикантів-путіністів

Оксана Линів – відома українська диригентка, родом з Львівщини. Перший головний диригент Опери і філармонійного оркестру австрійського міста Ґрац, другої за величиною опери Австрії. Працює з найбільшими оперними театрами та оркестрами світу. Линів також заснувала Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt у Львові та Молодіжний симфонічний оркестр України – YsOU. 

Столиця Шляхта

Сенатор від штату Нью-Джерсі в Конгресі США звернувся зі спецзаявою щодо Голодомору в Україні

Посольство України в США поширило 1 грудня заяву, із якою днями до України та української громади Америки звернувся сенатор Боб Менендез, який представляє у Конгресі США штат Нью-Джерсі.

«Приєднуюся до народу України і американців українського походження в Нью-Джерсі, які згадують мільйони людей, що загинули під час Голодомору. Майже через 90 років після того, як Сталін навмисно влаштував голод в Україні і закрив кордони країни, щоб не дати голодуючим українцям утекти або отримати продовольчу допомогу, День пам’яті жертв Голодомору служить важливим нагадуванням про жорстокості Радянського Союзу і непорушний дух українців», – йдеться в заяві.

28 листопада, коли з’явилася заява Боба Менендеза, Україна і світ вшановували жертв Голодомору.

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Столиця Шляхта

Кліматологи підбили підсумки найтеплішої осені у Києві за 140 років спостережень

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомиили, що середня температура повітря цьогорічної осені у Києві склала +11,6ºС, що на 3,6°С вище за кліматичну норму, таким чином осінь-2020 виявилась найтеплішою з 1881 року.

«Впродовж сезону було зафіксовано 6 температурних рекордів. Найхолодніше цьогорічної осені у Києві було 30 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до 3,8 градусів морозу, а найспекотніше – 1 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +34,7°С. До речі в цей день максимальна температура повітря була найвищою від початку року. Опадів восени у Києві випало 162 мм, що складає 122 % кліматичної норми», – повідомили в обсерваторії.

Кліматологи кажуть, що календарна осінь у Києві хоч і закінчилася, та метеорологічна зима ще не настала.

«Вона розпочнеться тоді, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0°С у бік зниження», – поясниили в обсерваторії.

Напередодні геофізична обсерваторія повідомляла кліматичні особливості цьогорічного листопада у Києві.

Столиця Шляхта

Що дивилися в Україні на YouTube у 2020 році: відповідає Google

Компанія Google назвала найпопулярніші відео на YouTube в Україні у 2020 році.

Лідер рейтингу за дев’ять місяців зібрав понад 15 мільйонів переглядів.

Десятка найпопулярніших відео за кількістю переглядів виглядає таким чином:

Мэвл – Холодок | Валентинка (Пародія) ❤️
Холостячка – Выпуск 1 от 23.10.2020
Від пацанки до панянки. Выпуск 1. Сезон 4 – 17.02.2020
Богдан. Крах Зеленского, Ермак, кидок Путина, посадка Порошенко, Коломойский. В гостях у Гордона
Вернулись в ШКОЛУ на Один День Челлендж !
Юрий Дудь х Лолита | ЧТО БЫЛО ДАЛЬШЕ?
MORGENSHTERN – главный шоумен России-2020 / вДудь
CADILLAC (ПАРОДІЯ) – MORGENSHTERN & Элджей | ЗНО (feat. Mak & Евгений Бондаренко)
Бали и почему все на нём помешались. Большой Выпуск.
ЗА СКОЛЬКО МИНУТ ОПАРЫШИ СЪЕДЯТ БУРГЕР?

Десятка найпопулярніших музичних відео виглядає так:

Клава Кока & NILETTO – Краш (official video)
LITTLE BIG – HYPNODANCER (Official Music Video)
ARTIK & ASTI – Девочка танцуй (Official Video)
MIA BOYKA & ЕГОР ШИП – ПИКАЧУ
Little Big – Uno – Russia – Official Music Video – Eurovision 2020
MORGENSHTERN & Элджей – Cadillac (СЛИВ КЛИПА, 2020)
Dabro – Юность (Official video)
MORGENSHTERN & Тимати – El Problema (Prod. SLAVA MARLOW) [Премьера Клипа, 2020]
Баста & Zivert – неболей
MONATIK & Вера Брежнева — ВЕЧЕРиНОЧКА

Столиця Шляхта

Антарктичний науковий центр закликає українських школярів привітати полярників з Новим роком

Український Національний антарктичний науковий центр оголошує конкурс для школярів під назвою «Привітай полярника з Новим роком».

«Головна умова участі – створити та надіслати малюнок-листівку чи відеовітання з Новим роком. Найкращі привітання будуть передані на станцію «Академік Вернадський» команді зимівників. Долучитися до конкурсу можуть учні будь-яких українських шкіл незалежно від віку та регіону», – повідомили в Міністерстві освіти і науки.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити анкету та прикріпити до неї файл або посилання на створене привітання: малюнок, фотоколаж, відеоролик, анімацію тощо. Дедлайн – 25 грудня 2020 року.

Школярі можуть долучитися як самостійно, так і в групах до п’яти осіб.

Журі конкурсу складатиметься з представників НАНЦ. Вони обов’язково враховуватимуть креативність та знання антарктичної тематики.

Буде визначено п’ять переможців, які отримають поштою призи від НАНЦ. За перше місце буде подарована онлайн-зустріч із полярниками.

 

Столиця Шляхта

В Україні з 1 грудня зріс прожитковий мінімум

В Україні з вівторка, 1 грудня, на 71 гривню зріс прожитковий мінімум і тепер він становитиме 2189 гривень. Це передбачено статтею 7 закону про державний бюджет на 2020 рік.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум складатиме:

для дітей віком до 6 років – 1921 гривня;
для дітей віком від 6 до 18 років – 2395 гривень;
для працездатних осіб – 2270 гривень;
для осіб, які втратили працездатність – 1769 гривень.

Це третє підвищення цього року. У січні прожитковий мінімум було встановлено у 2 027 гривень, а з 1 липня він складав 2 118.

Столиця Шляхта

Стали відомі лауреати Волонтерської премії 2020 року

30 листопада у режимі онлайн відбулася сьома церемонія нагородження Волонтерської премії 2020 року від громадської ініціативи «Євромайдан SOS».

Серед 170-ти імен номінантів (волонтерів із України та з-за кордону) журі обрало п’ятьох лауреатів. Цьогорічна Волонтерська премія дісталася засновниці благодійного фонду «Відродження захисників України» Ірині Ващук-Діспіріо, керівникові волонтерської групи Angels Юрію Вдовцову, координаторці Української асоціації батьків недоношених дітей «Ранні пташки» Юлії Александровій, тренеру-реабілітологу Сергію Брушницькому, керівниці благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерині Ножевниковій.

Читайте також: Знову на передову: волонтери проти коронавірусу

Серед членів цьогорічного журі Волонтерської премії був психолог і поет Борис Херсонський, режисерка Наталія Ворожбит, письменниця Лариса Денисенко, громадянський журналіст та колишній заручник Кремля Наріман Мемедемінов, очільниця Жіночого ветеранського руху Андріана Арехта.

Волонтерська премія була заснована в 2014 році. Вона не є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні. Номінантами є волонтери, які допомогають військовим і постраждалим від бойових дій, родинам переселенців, займаються різноманітними соціальними проєктами.