Showing: 1 - 25 of 185 RESULTS
Столиця Шляхта

«Справедливість Стерненку – справедливість усім»: акція в Києві – фоторепортаж

Декілька тисяч людей прийшли в суботу, 27 лютого, до Офісу президента України на знак протесту проти вироку одеському активісту Сергію Стерненку.

Після мітингу біля Офісу президента учасники пройшлись маршем до Офісу генпрокурора. 

 

Столиця Шляхта

Акція на підтримку Стерненка: як це було у відео

Щонайменше кілька тисяч людей 27 лютого взяли участь в акції протесту з вимогою реформування судової системи. Учасники акції вважають несправедливим вирок Сергієві Стерненку. Спершу тисячі людей зібралися під Офісом президента на вулиці Банковій у Києві, згодом прийшли до будівлі Офісу генерального прокурора. Акція тривала майже три години і завершилася близько 15:00. Активісти оголосили, що мають намір продовжити протест 9 березня, коли в Києві запланований з’їзд суддів.
Міністерство внутрішніх справ подякувало «за дотримання чинного законодавства» під час суботньої акції на підтримку ув’язненого одеського активіста Сергія Стерненка під ОП.

Столиця Шляхта

«Динамо» продовжує боротьбу у Лізі Європи

Київське «Динамо» у Бельгії з мінімальним рахунком переграло у четвер місцеве «Брюгге». Матч завершився з рахунком 1:0. На 83-й хвилині єдиний гол матчу оформив Віталій Буяльський.

У першій 1/16 «Динамо» та «Брюгге» розписали мирову – 1:1. На 62-й хвилині відзначився Віталій Буяльський, але за 5 хвилин Брендон Мехеле зрівняв рахунок. За результатами двох матчів кияни виходять до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Раніше «путівку» до наступного етапу виборов донецький «Шахтар», який у матчі-відповіді виграв у ізраїльського «Маккабі» з рахунком 1:0.

26 лютого українські клуби дізнаються своїх суперників. Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні (Швейцарія).

Перші поєдинки будуть зіграні 11 березня, матчі-відповіді заплановані на 18 березня.

Столиця Шляхта

«Шахтар» пробився до 1/8 фіналу Ліги Європи 

Донецький «Шахтар» на НСК «Олімпійський» у Києві виграв у ізраїльського «Маккабі» з рахунком 1:0. На 67-й хвилині пенальті реалізував Жуніор Мораєс. Таким чином команда вирвалась до 1/8 фіналу Ліги Європи.

У першій зустрічі «гірняки» перемогли тель-авівський «Маккабі» з рахунком 2:0. На 31-й хвилині відзначився Алан Патрік, Тете на 93-й хвилині подвоїв рахунок. 

Київське «Динамо» проводить зустріч в Бельгії з місцевим «Брюгге», гра почалася о 22:00. 

Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться 26 лютого в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні (Швейцарія). Перші поєдинки будуть зіграні 11 березня, матчі-відповіді заплановані на 18 березня. 

Столиця Шляхта

Ртуть, пестициди та важкі метали: Міністерство захисту довкілля оприлюднило дані про якість води в Дніпрі

У Дніпрі виявили близько 21 специфічної сполуки-забрудника, серед них важкі метали, фармацевтичні препарати та велика концентрація пестицидів.

Столиця Шляхта

Вирок Стерненку: правозахисні організації заявляють про «серйозні сумніви» у справедливості суду

Справа Стерненка «загострила питання довіри суспільства до судової влади та системи правопорядку, які не були належно реформованими після Революції Гідності»

Столиця Шляхта

Стартує сертифікація вчителів. Тим, хто пройде її успішно, дадуть 20% надбавки до зарплати – МОН

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання, кажуть у МОН

Столиця Шляхта

В Україні розпочалася вакцинація від COVID-19 (відео)

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусної інфекції. Перші дози вакцини надійшли в 7 областей України. А офіційно перше щеплення зробили лікареві-реаніматологу з Черкас. Напередодні в Україну прибула партія вакцини за ліцензією Oxford/AstraZeneca з Індії. Там її виробляють під назвою Covishield. Загалом прибуло 500 тисяч доз. Офіційно цю вакцину в Україні зареєстрували 22 лютого.