Showing: 1 - 25 of 588 RESULTS
Столиця Шляхта

Недостатні ефективність та вишкіл льотчиків-найманців РФ не дозволяють виконувати завдання на війні – Генштаб

Армія РФ намагається залучити нові сили серед своїх льотчиків на війні проти України, повідомив Геннеральний штаб Збройних сил України.

«Російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, що може бути застосована в Україні. Проте, ефективність та навченість льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8, не дозволяє виконувати завдання за призначенням. Крім того, на мотивацію льотного складу негативно впливають значно знижені, у порівнянні з Сирією, виплати», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні Генштабу йдеться, що на тлі значних втрат на території України російське воєнно-політичне керівництво шукає способи поповнення військ за рахунок приватних військових компаній.

«Незважаючи на значні іміджеві та політичні втрати на міжнародній арені, прийнято рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі», – повідомляють військові.

Генштаб ЗСУ вказує, що авіація сил оборони України, протягом доби, що минає, завдала по армії РФ 14 ударів.

Перевірити ці дані в умовах війни немає можливості.

Добігає кінця двісті п’ятдесята доба протистояння України російському широкомасштабному вторгненню.

Столиця Шляхта

Зеленський та Фіала підписали декларацію щодо євроатлантичної перспективи України

«З підписанням документа на рівні президента України та прем’єр-міністра Чехії зафіксовано підтримку чеською стороною перспективи набуття українською державою членства в НАТО, щойно дозволять умови»

Політика Столиця Шляхта

Поліція Фінляндії не має фактів контрабанди зброї з України – речник МЗС

Раніше 31 жовтня Міністерство внутрішніх справ України заявило, що поширена напередодні інформація про нібито канал контрабанди української зброї до Фінляндії є фейком

Столиця Шляхта

Обшуки у керівництва УПЦ на Кіровоградщині: СБУ назвала причини

Окремі представники цієї громади, за даними спецслужби, «причетні до поширення ідей, що посягають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі»

Політика Столиця Шляхта

У МВС назвали фейком інформацію про контрабанду зброї з України в Фінляндію

30 жовтня фінське видання Yle оприлюднило інформацію про те, що нібито поставлена партнерами в Україну зброя опинилася у злочинців у Фінляндії і що про відповідні маршрути поставок відомо фінським правоохоронцям

Наука Шляхта

Ardern in a Flap as Wren Rocks N. Zealand’s Bird Beauty Contest

A tiny mountain-dwelling wren was the surprise winner Monday of New Zealand’s controversial bird of the year competition, which even had Prime Minister Jacinda Ardern in a flap.   

The piwauwau rock wren punched above its 20-gram weight, flying under the radar to win the annual contest ahead of popular fellow native contenders, the little penguin and the kea.   

Fans of the wren set up a Facebook page to help the outsider soar up the final rankings when the fortnight-long poll closed Monday.   

“It’s not the size, it’s the underbird you vote for that counts,” wrote one supporter.   

The annual competition ruffled voters’ feathers in years past after a native bat was allowed to enter, then won, the 2021 title.   

There was also outcry this year after the flightless kakapo — a twice previous winner dubbed the world’s fattest parrot — was barred from running to give others a chance.   

The annual avian beauty contest run by environmental group Forest and Bird is popular with New Zealanders, including the country’s top politicians.   

The leader of the opposition, Christopher Luxon, took to Twitter — where else? — over the weekend to endorse the wrybill, a river bird with a distinctive bent beak.   

On Monday, New Zealand’s prime minister was momentarily ruffled live on air when asked if she had voted for her favorite bird.   

“No I haven’t yet — you can’t just chuck a controversial question at me without a warning!,” Ardern said with a smile.   

New Zealand’s leader revealed she will “always and forever” be loyal to the black petrel, which only breeds on the North Island but can fly as far as Ecuador, and she hopes the 2023 competition “will be its year”.  

Політика Столиця Шляхта

Секретар РНБО: 2023-ій буде визначальним для притягнення влади РФ до відповідальності

«Це тільки питання часу. І наскільки я для себе вже усвідомив, короткого часу. Я більш ніж упевнений, що 2023 рік буде визначальним роком для всіх цих речей»

Політика Столиця Шляхта

«Параноїдальна маячня»: Данілов відреагував на «причину» виходу РФ із зернової угоди

У Росії склалась вкрай складна ситуація, тому вона намагається вигадати різні приводи для виходу з «зернової угоди», зазначив секретар РНБО

Політика Столиця Шляхта

«Загроза безпеці». Посол України закликав Німеччину не давати притулок втікачам від мобілізації в РФ

Макеєв також висловив вдячність Німеччині за підтримку України у війні, яку розв’язала Росія, але сказав, що Берліну потрібно рухатися «швидше»

Політика Столиця Шляхта

У США відреагували на вихід Росії із зернової угоди

Сполучені Штати відреагували на заяву Росії щодо призупинення участі в зерновій угоді.

Президент США Джо Байден назвав рішення Москви «абсолютно обурливим». Глава американської держави зауважив, що такий крок РФ посилить голод і що «нема жодних причин це робити».

Держсекретар США Ентоні Блінкен у заяві 29 жовтня закликав Москву «відновити свою участь в ініціативі», додавши, що з кінця липня угода дозволила експортувати понад 9 мільйонів метричних тонн зерна та «знизити ціни в усьому світі, що було критично важливим для країн з низьким і середнім рівнем доходу».

Читайте також: За час дії зернової угоди з України експортували понад 9 мільйонів тонн харчів – Мінінфраструктури

Напередодні в Організації Об’єднаних Націй заявили, що «життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу», щодо цього тривають переговори із владою Росії.

29 жовтня Міністерство оборони Росії заявило про припинення участі в угоді щодо експорту українських харчів Чорноморським зерновим коридором. Це рішення відомство пояснило нібито вибухами в Севастополі того дня.

Читайте також: «Терор та шантаж мають програти»: Зеленський про вихід РФ із зернової угоди

Президент України Володимир Зеленський зауважив, що заява Росії щодо призупинення участі в зерновій угоді була очікуваною, оскільки Москва почала загострювати продовольчу кризу ще у вересні нинішнього року.

Як наголосив очільник українського МСЗС Дмитро Кулеба, Київ неодноразово попереджав про плани Росії зірвати Чорноморську зернову угоду.

Представники української влади останнім часом неодноразово заявляли про гальмування Росією експорту зерна Чорноморським коридором.

22 липня представники України та Росії підписали з ООН і Туреччиною окремі дзеркальні угоди, які спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії на українську територію.

Після виходу РФ з зернової угоди голова Міністерства сільського господарства Росії Дмитро Патрушев заявив, що Москва готова надати 500 тисяч тонн зерна «найбіднішим країнам» безкоштовно в найближчі чотири місяці.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вказав на те, що обсяг зерна, пропонований російською владою, набагато менший за той, який Кремль погрожує заблокувати в Україні.